How to: rondkomen op één salaris


Mama / Sunday, September 3rd, 2017

Toen we besloten hadden dat we graag kinderen wilden, had ik één voorwaarde: dat ik mijn volle tijd aan hun zou kunnen besteden. De reden daarvoor is heel simpel: ik wil dat ze de volle aandacht krijgen van hun moeder terwijl ze lekker aan het groeien zijn en niet dat ze voor de helft opgevoed worden door een ander in bijvoorbeeld een kinderdagverblijf. Natuurlijk zijn er moeders die geen andere keus hebben, of het gewoon fijn vinden om lekker te gaan werken en even verlost te zijn van hun verplichtingen thuis.

Anderhalf jaar geleden zijn we verhuisd, omdat ons huis te duur werd en omdat we niet wilden dat ik zou moeten gaan werken alleen maar om een huis te bekostigen. We konden namelijk ook gewoon een goedkoper huis kopen en dat hebben we dus ook gedaan. Omdat ik niet werk, moeten er wel wat offers gebracht worden. En dat is soms niet even makkelijk. We kunnen niet zomaar spontaan uit eten gaan, of ik kan niet zomaar ineens lekker gaan winkelen om veel kleding te kopen. Elke maand moet daar wat voor opzij gezet worden. Soms zijn er dagen dat ik dat best erg vind dat we niet zoveel te besteden hebben. Dan kom ik soms in de verleiding te denken misschien weer parttime te gaan werken. Maar dan kijk ik naar die heerlijke gezichtjes van m’n kinderen en naar het plezier die ze elke dag beleven juist omdat ik met ze thuis ben. Zo kan ik het idee weer makkelijk loslaten.

Ik heb wel gemerkt dat het nu extra leuk is om wat te gaan doen of te gaan kopen waar je een tijdje voor gespaard hebt, omdat je nu meer waarde hecht aan zulke dingen. Ook heb ik een aantal manieren gevonden om geld te besparen. Hier volgen er een paar van:
– Ik ben gek op merkjurkjes voor mijn dochtertjes! Die ga ik niet duur en nieuw in de winkel kopen, maar die koop ik via Marktplaats.
– Andere kleertjes, zoals broeken en truitjes, koop ik standaard in de uitverkoop.
– Wat ik ook vaak doe is spullen via Marktplaats verkopen, zodat ik bijvoorbeeld weer leuk speelgoed voor ze kan halen.
– Ook ben ik fanatiek airmiles-spaarder! Dit jaar kunnen we weer één gratis toegangskaartje voor de Efteling halen! Ondertussen probeer ik korting te zoeken voor het andere toegangskaartje.
– Ik probeer zo min mogelijk de droger te gebruiken en ik probeer te wassen in het weekend. De vaatwasser zet ik vaak pas laat in de avond aan. Dit allemaal om geld terug te krijgen van onze energieleverancier, zodat we dat geld weer kunnen gebruiken voor DISNEY! Yes, we zijn hard aan het sparen zodat we volgend jaar nog een keer naar Disney kunnen, voordat Chloë naar school gaat en het allemaal een beetje te duur wordt.
– Mijn lieve oma geeft nog steeds zakgeld. Dit keer niet voor mij, maar voor haar achterkleinkinderen. Echt zo lief! Ook dit zet ik vaak apart om te sparen voor leuk speelgoed of kleertjes.
– Online mijn boodschappen doen heeft me heel erg geholpen om niet impulsief te gaan kopen en ook dat bespaart weer geld!
– Wij tanken één keer per maand. Op=op! Het zorgt er in ieder geval voor dat we vaker de fiets pakken.

Zo zie je dat er talloze manieren zijn om geld te besparen. Hebben jullie misschien nog leuke bespaartips? Ik hoor ze heel graag! Je kan ze delen in een comment hieronder.

In de toekomst als de kids naar school gaan, ga ik misschien weer een paar uurtjes in de week werken. Ik zou ook heel graag mijn eigen internetshop willen hebben, zodat ik gewoon vanuit huis kan werken. Op dit moment is het nog een beetje te druk om me daar echt in te gaan verdiepen, maar het is wel iets wat ik graag zou willen waarmaken.

Ik ben tevreden met wat ik heb: een dak boven mijn hoofd, kleding, voedsel, een geweldige man en twee mooie gezonde meiden. Hoeveel meer kan je wensen? Wat ben ik dankbaar! We hebben er wat luxe voor moeten inleveren, maar het is het allemaal dubbel en dwars waard!

Liefs Cibilla

6 Replies to “How to: rondkomen op één salaris”

  1. Leuke blog heb je geschreven en goeie bespaar tips heb je. Wat je ook kan doen is de folder app downloaden dan zie je wat er in de aanbiending is bij welke winkels.
    Wat voor werk deed je voordat je kinderen kreeg? En wat voor soort internetshop zou je willen?

    Groetjes

    1. Goede tip, dank je! Ik was werkzaam als gastvrouw/receptioniste. Was erg leuk werk om te doen!
      Op Instagram zie ik zoveel kleine webshops van moeders die leuke spulletjes voor kleintjes maken ik zou heel graag een webshop willen hebben die de spulletjes van die moeders verkoopt. Unieke handgemaakt spulletjes voor kleintjes. xx

  2. Wow wat een mooie blog weer! Ik was ook fulltime moeder vroeger heb nooit spijt gehad alleen maar leuke dingen ervoor gekregen en hun oneindige liefde. Ik was ook parttime gaan werken toen alle twee op school zaten , zodat ik hun zelf uitschool kan gaan halen. De oudste is in zijn bijna laaste jaar en mij meid moet nog twee jaar gaan en daarna weer dat episode van school afsluiten spannend. Nou je doet het harstikke goed meid hou het zo. Zodra je het weet zijn ze groot en verkering en trouwen en kleinkinderen geniet van hun met volle teugen <3.

    Groetjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *