8 jaar getrouwd

14 augustus zijn wij alweer 8 jaar getrouwd. 8 jaar! 8 jaar en 2 kinderen verder… Een mooie bezegeling van onze liefde voor elkaar, want wat hou ik bizar veel van hem! Het is eigenlijk gewoon niet in woorden te bevatten. Hij cijfert zich helemaal weg voor zijn 3 meiden. Ik hoor hem nooit klagen dat hij geen tijd voor zichzelf heeft. Wat een genot om al 8 jaar met deze man te mogen doorbrengen!

Ik was 20 jaar toen ik in het huwelijksbootje stapte. Als ik er nu zo over nadenk is dat misschien wat jong, maar op dat moment voelde ik me absoluut niet jong en was ik zeker van onze liefde voor elkaar. We gingen samen trouwringen uitzoeken in Antwerpen en hij vroeg me ten huwelijk na de musical Dirty Dancing. Onze trouwdag plande we tot in de puntjes. Ik vond het zo leuk om onze trouwdag te regelen! Mijn trouwjurk werd gemaakt door de vrouw van mijn vader. Het paste zo goed bij mij! We trouwden in Rotterdam-Kralingen en hielden het trouwfeest in Ouddorp-Zeeland. Best ver weg van huis, maar we vonden de locatie mooi en we zijn gewoon gek op Zeeland! En we konden onze trouwfoto’s op het strand maken! Het strand, want wat hou ik toch van het strand! ‘s Avonds voor het feest had onze DJ door omstandigheden afgebeld. Dat was een domper, maar gelukkig hadden ze een goede geluidsinstallatie hangen en hadden we gewoon wat leuke feest-CD’s in de cd-speler gegooid. En een groot feest was het zeker! We zorgden ervoor dat we op het hoogtepunt van het feest weggingen, zodat we niet weer iedereen gedag hoefden te zoenen. Met 200 aanwezige gasten op je feest ben je daar namelijk nog wel even mee bezig. We werden uitgezwaaid door onze vrienden en ouders (hoe awkward was dat) en reden weg in ons klein gehuurd autootje. Onze huwelijksreis begon! De eerste stop was een hotel in Zeeland en daarna reden we door naar de Ardennen waar we in een huisje verbleven van vrienden van ons. Een huisje afgelegen in de bossen, niet echt wat ik in gedachten als huwelijksreis had, maar we hebben het wel heel leuk gehad: leuke steden bezocht, uit eten gegaan en quad gereden door de bossen.

Nu we 8 jaar verder zijn hebben we al heel wat meer plekken gezien dan de Ardennen. Wat geniet ik toch altijd als we op vakantie gaan en we 2 weken lang op elkaars lip kunnen zitten. Als ik erover nadenk hebben we volgens mij maar 1 keer ruzie gehad op vakantie. Ruzie maken met hem is zowat onmogelijk. Hij blijft altijd vriendelijk en geduldig met me. We zijn echt elkaars tegenpolen op dat gebied. Ik ben altijd zo snel geïrriteerd en boos, terwijl hij dat dus totaal niet is. Oh ja, en ik ben ook heel erg ongeduldig maar dan ook echt heel erg ongeduldig. Dat is soms nog wel eens een lastige eigenschap als je getrouwd bent met een Surinamer. Alles gaat heel relax en rustig bij hem. Ik heb me daar wel in moeten aanpassen.

Maar hoe hou je je huwelijk goed na 8 jaar? Het lijkt tegenwoordig wel een trend om uit elkaar te gaan alleen maar omdat het niet meer klikte of omdat er niet meer van elkaar gehouden wordt. Persoonlijk vind ik dat altijd een hele egoïstische reden, vooral als er kinderen in het spel zijn. Werk goed aan de communicatie! Dat is iets wat je huwelijk sterk houdt! Soms is het best moeilijk om je gevoelens bloot te leggen, zelfs aan je partner, maar het is zo belangrijk voor een sterk huwelijk! Ook betrekken wij de Bijbel in ons huwelijk. Je zou kunnen denken “De Bijbel? Dat is toch een super oud boek? Wat kan die nou voor adviezen hebben?” Geloof me, de Bijbel geeft echt super goede adviezen, ook voor huwelijken in deze tijd! Via de website jw.org kan je eigentijdse adviezen krijgen die op de Bijbel gebaseerd zijn. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!

Morgen hebben we een gezellig dagje met ons gezinnetje en gisteren hebben we onze dag samen gehad. Vieren jullie ook jullie trouwdag? En zo ja, wat doen jullie altijd op die bijzondere dag? Ik ga ondertussen weer uitkijken naar volgend jaar en me afvragen hoe ons leventje er dan uit ziet.

Hieronder heb ik wat foto’s staan van ons trouwen.

Liefs, Cibilla