10 dingen om binnen te doen


Kids / Thursday, August 17th, 2017

Yes! Het is zomer in Nederland! Oh, wacht….

Hierbij 10 leuke dingen die je lekker binnen kunt doen 😉 Voor sommige dingen moet je even naar de winkels, maar dan hebben je kids wel veel speelplezier!

1. Bloemstuk maken

Bij de Action kan je een stuk groen schuim halen om er bloemen in te steken. Ik had toevallig een boeket bloemen thuis staan waarvan een aantal van de bloemen niet zo mooi meer waren. Chloë kon de bloemen die nog wel goed waren mooi gebruiken voor haar bloemstuk. We zijn ook buiten op zoek gegaan naar mooie bloemen en hebben er ook een paar uit onze tuin gehaald. Het is echt super leuk om te doen en niet zo moeilijk! We hebben ons van onze creatiefste kant kunnen laten zien. Zie de foto hieronder:

2. Koekjes bakken 

Lekkere koekjes bakken en heerlijk met je handen in het deeg zitten! Chloë kon niet wachten tot ze eindelijk de koekjes kon gaan opeten. Ik had gekozen voor een koekjes recept zonder ei en gelukkig waren ze nog lekker ook! Eieren in de winkel vertrouw ik namelijk nog steeds niet, dus tot die tijd geen ei bij ons. Tegenwoordig kan je sowieso beter zelf je eigen moestuin, kip en koe hebben volgens mij. Maar om niet te veel af te dwalen is dit het recept:

– 100 gram suiker
– 200 gram boter
– 300 gram bloem

15 minuten in de oven en klaar!

3. Kleien

Play-Doh klei kan je goedkoop halen bij de Action. Je kan er zoveel leuke dingen mee doen tegenwoordig! En als je het zat bent, stop je ze terug in de bakjes en maak je het de volgende keer gewoon weer opnieuw. Gelukkig blijft de klei lang goed!

4. Knutselen

Altijd als ik in de Hema loop wil ik helemaal los gaan op alle knutselspullen die ze hebben! Zodra het vies weer is, geef ik mezelf dan ook toestemming om dat te doen. Chloë heeft er urenlang speelplezier van (en mama stiekem ook)!

5. Duplo

Mijn moeder had al mijn duplo bewaard van toen ik nog klein was. Heel handig voor de regenachtige dagen om er binnen mee te spelen! Stel dat je zelf geen Duplo in huis hebt en het ook te duur vindt om ze nieuw aan te schaffen, kan je natuurlijk altijd nog via Marktplaats voor leuke koopjes kijken.

6. Toneelstuk opvoeren

Ga eerst samen aan de slag met het maken van een script. Je hoeft je er natuurlijk niet aan te houden, maar het gaat er om dat je lekker samen bent en leuke ideeën op papier zet. Daarna kan je je kostuum aantrekken en je script uitoefenen. Superleuk om te doen en echt iets waar je samen de slappe lach van kan krijgen! Een leuk extraatje is het gebruik maken van een camera, zodat je je toneelstuk ook nog eens aan de rest van de familie kan laten zien. Ons thema was duidelijk: Frozen!

7. Tenten maken

Deden jullie vroeger ook altijd binnen tenten maken met alle dekentjes die je maar kon vinden? Het is superleuk om te doen en vooral op een regenachtige dag! En die hebben we veel in Nederland!

8. Film kijken met zelfgemaakte popcorn

Film kijken met kleintjes doet het altijd goed. Vooral als je vanaf nu de lekkerste popcorn kan maken! Hierbij het recept voor witte chocolade popcorn:

– Magnetron popcorn
– Witte chocolade reep
– Gekleurde sprinkles

Leg de popcorn in de magnetron en volg de instructies die op het pak staan. Smelt ondertussen de witte chocolade. Zodra de popcorn klaar is, haal je de witte chocolade van de pan en meng je het met de popcorn. Doe er wat leuke gekleurde sprinkles overheen en klaar!

9. Beeldjes verven

Beeldjes verven is hier een groot succes! Bij de Action kan je ze kant en klaar halen met wat verf en een kwastje. En verven maar!

10. Zandtekening maken

Een zandtekening maken is heel leuk om te doen. Vooral als je zelf je gekleurde zand kan maken. Je kan het natuurlijk ook kant en klaar kopen, maar wij hebben ons gekleurde zand lekker zelf gemaakt. Hoe? Heel simpel! Je neemt wat zand (of keukenzout) en rolt er met wat stoepkrijt doorheen, net zo lang tot je de juiste kleur zand krijgt. Dat is het! Daarna kan je aan de slag gaan met een kleurplaat. Zorg er alleen wel voor dat je een goede lijmpen hebt waarmee je goed binnen de lijntjes kan lijmen.

Wat doen jullie op zo’n regenachtige dag met de kids? Laat het in een comment hieronder weten! Ik hoop dat jullie wat inspiratie hebben kunnen op doen!

Liefs Cibilla

2 Replies to “10 dingen om binnen te doen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *