Willen wij een derde?


Mama / Sunday, October 15th, 2017

Wij maken er geen geheim van dat we graag nog een derde kindje zouden willen hebben. De droom van mijn man is een heel elftal met kinderen, maar ik trek toch echt een grens bij drie kinderen haha!

Nou we een mooi en gezond tweede kindje hebben slaat de twijfel voor een derde toch wel een beetje toe. Gaat het kindje ook gezond worden? Gaat er tijdens de bevalling niks mis? Of misschien al tijdens de zwangerschap? Ik vind zwanger zijn en bevallen toch wel een heel eng iets! En buiten het feit dat ik het eng vind, vind ik zwanger zijn ook gewoon helemaal niet leuk! Bij beide zwangerschappen heb ik last gehad van extreme misselijkheid. Ik lig dan gewoon echt maandenlang knock-out plat en kan dan gewoon helemaal niks meer doen. Gelukkig is daar wel medicatie voor, maar die nemen het niet helemaal weg. Dus wil ik dit allemaal nog een keer meemaken?

Ook vind ik de kraamtijd een verschrikkelijke tijd! Je voelt je ellendig door alle hormonen en die roze wolk blijkt in het begin toch wel pikzwart te zijn! Ik heb me zelfs in het begin afgevraagd: “Waar ben ik aan begonnen en wil ik dit wel?” Verschrikkelijk toch? Dat is wat hormonen met je doen. Die laten je echt gekke dingen denken. Nu kan ik me niet voorstellen dat ik die gedachten ooit gehad heb!! Wil ik deze bizarre gevoelens nog een keer voelen?

Dat zijn dan in eerste instantie de punten die me tegenhouden om het niet te doen. Maar daar tegenover staan natuurlijk ook een heleboel positieve leuke gedachtes die me aan het twijfelen brengen. Als ik zie hoe snel Caia groeit, maakt me dat best wel emotioneel. Ik wil helemaal niet dat dit allemaal de laatste keer is dat ik zo’n babytje zie groeien! Ik wil dit gewoon nog een keer meemaken! Hoe leuk is het ook voor Chloë en Caia om nog een broertje of zusje te krijgen waar ze mee kunnen spelen! En over broertje of zusje gesproken, ik zou nog zo graag een jongetje willen hebben! Je hebt het natuurlijk niet voor het zeggen wat je krijgt, hoewel er wel allemaal wilde theorieën zijn over hoe je de kans kan vergroten om een bepaald geslacht te krijgen. Drie meiden lijkt me trouwens ook supergezellig! Natuurlijk blijft de vraag of ik nog een keer zwanger kan raken. Je weet het nooit. Stel dat het te lang zou duren voordat ik weer zwanger raak, dan hoop ik dat ik me er bij neer kan leggen en blij ben dat ik twee mooie geweldige kindjes heb.

Soms dagdroom ik hoe we met zijn allen aan tafel zitten te eten en allemaal door elkaar heen gillen en praten. Eén en al chaos aan de eettafel, heerlijk! Ik hou van mensen en drukte om me heen of hoe we met zijn drieën lekker kunnen gaan spelen. Hoe zou het zijn om drie kinderen achter in de auto te hebben en op vakantie te gaan? Zo leuk om daar over na te denken!

Als het financieel mogelijk is (ook wel belangrijk natuurlijk) denk ik dat we toch wel heel graag een derde willen hebben. De positieve punten wegen veel sterker mee dan de negatieve. Ik heb het er wel voor over om weer zwanger te zijn en me niet goed te voelen en de periode na mijn zwangerschap met al die hormonen. Dit had ik een paar maanden geleden echt niet gedacht hoor! Als mijn man toen over een derde begon, gingen mijn nekharen overeind staan!

Hoe denken jullie over meerdere kinderen? Willen jullie er ook meer dan twee? Of misschien nog meer? Ik ben benieuwd hoe jullie daarover denken. Je kan het me laten weten in een comment hieronder.

Liefs Cibilla

 

 

 

2 Replies to “Willen wij een derde?”

  1. Ik wordt misschien nog een x tante ?! Zo leuk! Ik ben er uit dat het voor ons hier wel eindigd.. maar wat je zegt. Het gevoel van nooit meer zwanger zijn en een kindje zien groeien maakt ook mij wel verdrietig! Het is zo’n mooie speciale tijd! Dus geniet van de tijd samen en ik ga alvast fantaseren over een eventueel broertje of zusje van jullie lieve meiden ♡

  2. Wij zijn er nog niet 100% uit, maar neigen meer naar niet dan wel. We weten als geen ander dat een zwangerschap niet altijd verloopt zoals je hoopt. En met 2 gezonde knullen zijn we dus meer dan gelukkig. Ook de gezondheid van mij ging de laatste x niet goed. Ook een half jaar revalidatie ivm extreme bekken klachten. Straks heb ik daar de rest van m’n leven last van en kan ik miss niet de moeder zijn die ik wil zijn. Ook financiëel speelt een rol. Ik hou er van om de jongens lekker te verwennen en ik zou het zelf niet leuk vinden als dat minder zou worden. Ook ben ik werkende moeder wat ik heerlijk vind, ik zou ook niet minder gaan werken, maar m’n huis staat nu al continue op zn kop ?.maar dat het nooit meer terug komt de tijd van een klein baby’tje vind ik nog steeds verdrietig. Das ook t enige waar ik het wel voor zou willen doen, maar dat gevoel heb ik vrees ik ook nog als er 3,4 of 5 zijn?.
    Succes met jullie beslissing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *