Makkelijk recept voor Saoto soep


Recipes / Thursday, March 3rd, 2022

Als ik aan de meiden vraag om wat ideeën op te werpen voor het menu van de week, wordt dit soepje bijna altijd door ze genoemd. Wat ik soms wel lastig vind aan Surinaamse of Indische gerechten is dat je de ingrediënten bij de Toko moet halen. Aangezien ik niet altijd zin heb om langs de Toko te gaan, vooral omdat er hier geen één in ons winkelcentrum zit, heb ik hem een klein beetje aangepast. Ik heb hem op zo’n manier aangepast dat de ingrediënten bij bijna elke supermarkt te halen zijn en je dus niet naar de Toko hoeft. Erg handig voor als je die ook niet in de buurt hebt zitten 😉

Recept voor 5 personen:

Bouillon

– 10 Liter water
– 2 stengels sereh (citroengras) gekneusd
– 2 stukjes verse gember (1 cm)
– 2 blaadjes laurierblad
– 10 Pimentballetjes
– 10 Kleine Maggiblokjes
– 1 ui (schillen en verticaal door de helft snijden)
– 2 tenen knoflook


Garnering

– 2 kipfilet
– 300 gram Rijst
– 200 gram Tauge
– 1 zak friet chips
– 10 gekookte eieren
– Gebakken ui
– Trosje bosui

Vul de soeppan met 10 liter water en zet dit op de kookplaat. Voeg de maggiblokjes, gekneusde sereh, de stukjes gember, het laurierblad, de pimentballetjes, de ui en de tenen knoflook toe aan het water. Laat drie kwartier op middelmatige temperatuur koken. Na de drie kwartier kan je de ingrediënten eruit vissen en is je bouillon klaar voor gebruik.

Bak in een wok de kip bruin en knapperig met een beetje zout en peper. Zodra de kip klaar is trek je de kip met twee vorken in kleine sliertjes. Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.

Kook de eieren in ruim water en pel ze daarna. Snijd de bosui in kleine dunne ringen.

De soep wordt als volgt gereserveerd: doe eerst de garnering in een ruime soepkom en schenk daarna de bouillon er pas overheen. De soep kan je naar smaak nog een beetje pittig maken door er wat sambal bij te doen. Voor kinderen is dit uiteraard niet aan te raden haha!

Eet smakelijk!

Liefs Cibilla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *