De leukste kinderkleding trends: Herfst ’22


Kids / Sunday, September 11th, 2022

Als er iets is wat ik super leuk vind om te doen, is het wel om kleding te kopen voor mijn meiden! Elk seizoen kijk ik er naar uit om hun kastjes weer te vullen.

Omdat ik me dit jaar heel erg richt op verduurzaming, zal ik in het kort vertellen hoe ik dit duurzaam doe. Let wel: ik heb zelf drie dochters. Dan is het wat makkelijker om aan verduurzaming te doen dan iemand met maar één kind. Ik koop namelijk vooral kleding voor Chloë. Ik kan haar kleding daarna doorgeven aan mijn middelste dochter en vervolgens aan mijn jongste dochter. Ik hoef in hun kastjes dan alleen nog maar te kijken wat er ontbreekt. Zelfs nadat mijn jongste het gedragen heeft, verkoop ik het, breng ik het naar de kringloop of geef ik het door aan vriendinnen. Weggooien is zó zonde! Vooral als de kleding er nog hartstikke goed uit ziet!

Ik begin dus meestal bij de oudste, Chloë. Omdat ik probeer te verduurzamen, durf ik het vaak wel aan om wat duurdere items voor Chloë te kopen. Het wordt namelijk daarna toch nog door twee andere meiden gedragen 😉

Oké, dan nu de reden waarom jullie deze blog waarschijnlijk willen lezen. Wat zijn nou de leukste en nieuwste trends op het gebied van kinderkleding, waar koop ik de nieuwste en leukste trends en hoe duur zijn de items?

Dit seizoen viel me vooral op dat er heel veel pasteltinten te vinden zijn. And i love it! Ik ben namelijk mega fan van vrolijke tinten! De herfstdagen dragen dus een vrolijk tintje dit seizoen. Wat je ook heel erg terug ziet is dat de outfits vooral comfortabel zijn om te dragen. En het is opvallend dat duurzaamheid echt trending is dit seizoen. Dat is te zien aan de stoffen die gebruikt worden in de kledinglijnen. We hopen natuurlijk dat duurzaamheid een blijvertje is en niet alleen trendgebonden.

Hieronder vinden jullie mijn selectie van de leukste items van dit seizoen:

Tops

Bij de truien vind ik vooral die van Maed for Mini er bovenuit steken. Het model en de kleuren vind ik echt helemaal passen bij de trend van nu!

Broeken

Broeken vind ik persoonlijk altijd een uitdaging. Voor mezelf heb ik altijd moeite met de leukste broeken te vinden, maar ik merk dat ik het voor de kids net zo moeilijk vind. Chloe is altijd heel erg fan van de Stella McCartney broeken door de leuke opdruk, alleen vind ik ze zelf altijd aan de prijzige kant voor een broek. Maar eerlijk is eerlijk, ze heeft gelijk want het is weer een fantastische broek die ze in de herfstcollectie hebben!

Jurken

De keuze in jurken vond ik dit seizoen een beetje tegenvallen. Ik heb met best veel moeite deze vijf leukste modellen kunnen vinden. Ik zag dat H&M wat mooie jurkjes in de collectie heeft opgenomen met neutrale kleurtjes. Iets wat ik van hun niet gewend ben, omdat er meestal heel veel print op staat. Maar ik ben er erg blij mee, want het zijn leuke jurkjes en voor een niet al te dure prijs.

Schoenen

Voor schoenen geef ik meestal het meeste geld uit. Ik vind het erg belangrijk dat ze op goede en leuke schoenen lopen. Schoenen maken vaak de outfit, vind ik. Dit gaat een hele moeilijke keuze worden dit seizoen, want ik vind alle modellen die ik gevonden heb onwijs leuk!

Jassen/gilets

Jassen haal ik vaak in een maat groter, zodat ze die het volgende seizoen ook nog aan kunnen en ik de volgende jas pas weer aan het einde van de winter hoef te halen in de uitverkoop. De selectie jassen die ik heb gemaakt ga ik tegen het einde van de winter goed in de gaten houden haha!

Uit deze selectie haal ik vaak een paar wat duurdere items en dan vul ik de rest aan met kleding van de Zara. De duurdere items zijn makkelijk door te geven aan haar zusjes, die blijven lang mooi. Zara kleding is vaak na 1 á 2 kinderen dragen al toe aan vervanging.

Chloë begint echt al haar eigen stijl en mening te krijgen wat betreft mode. Wat ik nu vaak doe is een voorselectie maken voor Chloë met items die ik leuk vind en dan laat ik haar tussen die selectie kiezen. Vaak komt mijn smaak wel in de buurt bij die van haar dus dat scheelt.

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met deze items. Ik zou het heel leuk vinden als je onderaan de comments laat weten wat jouw favoriete items zijn.

Liefs Cibilla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *