Tip: Legoland Discovery Centre


Tips&Tricks / Thursday, November 17th, 2022

Elk jaar in de herfstvakantie gingen wij naar Legoworld in de Jaarbeurs. Helaas ging dat dit jaar niet door en is het uitgesteld tot 2023. Voor ons was dit dé perfecte gelegenheid om een uitje te doen die al heel lang op ons lijstje stond en perfect aansluit bij ons gemis van Legoworld, namelijk: Legoland Discovery Centre in Scheveningen!

De kaarten kochten we met de uitjeszegels van de Albert Heijn. Een fijne tip dus die ik gelijk wil meegeven, want tot en met 8 januari 2023 kan je daarmee het tweede kaartje gratis bestellen voor Legoland. Scheelt weer een hoop geld 😉

Als je aankomt bij Legoland valt je oog gelijk op een grote giraf gemaakt van Legosteentjes. Onze meiden vonden hem geweldig! En dan waren ze nog niet eens binnen geweest! Bij binnenkomst vroeg ik me wel af waar Legoland begon, want de entree zag er zo klein uit! Nadat we onze kaarten hadden laten zien, werd duidelijk dat we met de lift naar beneden moesten. Zodra je de lift uit komt lopen wordt er een foto van je gemaakt voor een green screen zodat je later zelf je Lego achtergrond kan kiezen en een leuk souvenirtje in de vorm van een foto kan meenemen.

Een paar meter verderop loop je Legoland binnen. We zagen al gelijk dat alles heel overzichtelijk is ingedeeld. In het midden is een geweldige tentoonstelling genaamd ‘miniland’ waar een miniatuurversie van Scheveningen is opgezet met allerlei gebouwen en natuurlijk ook de zee. Alleen hier al kan je heel lang zoet zijn! De details zijn echt zo leuk om te bekijken. Overal is wel iets te zien of te horen. Rondom de tentoonstelling kan je ook knopjes indrukken voor een leuke interactie met alle bouwwerken. De tentoonstelling ‘miniland’ is in het midden van Legoland en daar omheen zijn verschillende gedeeltes waar de kinderen, maar ook volwassenen, zich leuk kunnen vermaken.

Vanuit Miniland gingen wij naar een gedeelte waar je met hele grote Legostenen kan bouwen. Dit was erg leuk voor onze jongste dochter, maar stiekem ook leuk voor de rest van het gezin. We bouwden een enorm huis om onze oudste dochter heen:

Na de grote Legoblokken gingen we door naar het gedeelte waar je zelf een auto kan maken en ermee kan racen tegen andere kinderen die ook een auto gemaakt hebben. Ook al hebben we drie meiden, waren ze toch wel een tijdje zoet met auto’s maken. Vooral de racewedstrijden na het bouwen vielen goed in de smaak.

Gelijk naast de autoracebaan staat een tafel waar je gebouwen kan maken die je vervolgens kan testen of je gebouwen aardbeving-proef zijn. Toen ze hier uitgespeeld waren, renden ze gelijk door naar een groot piratenschip. Dit was niet zomaar een piratenschip, het was een schip met een superleuk speelparadijs binnenin. Jullie snappen natuurlijk wel dat ze hier een poosje niet meer weg te slaan waren.

Naast het piratenschip ligt de Lego Ninjago trainingszone. Hier kan je door een superleuk laserdoolhof lopen. Het laserdoolhof is onder verdeeld in drie niveaus: makkelijk, medium en moeilijk. Zodra je de laser aanraakt krijg je dat met een sirene te horen. Hysterie gegarandeerd! Zodra je uit het laserdoolhof bent, kan je met Ninjago Lego leuke dingen bouwen. Voor jongens is dit fantastisch, maar onze meiden wilden weer gauw door naar het volgende gedeelte.

Naast het Ninjago gedeelte zit Lego Duplo park. Dit vond onze jongste dochter natuurlijk fantastisch! Je kon er leuke bouwwerken maken van Duplo, glijden, spelen met bellen en op een beeldscherm bekijken hoe je leuke bouwwerkjes met Duplo kan maken.Daarna gingen we door naar het Lego Friends gedeelte. Dit was echt een Walhalla voor de meiden! Dit is dan ook het gedeelte waar ze het langst bleven. Ze gingen helemaal los met huizen bouwen en paardjes met poppetjes bij elkaar zoeken.

Na een half uur bouwen gingen we naar de naastgelegen attractie: ‘imagination express’. Dit is een kar waar je in gaat zitten en waar je dan moet zwaaien met een toverstaf om punten te scoren. Dit ritje gaat alleen om bepaalde tijdstippen, dus check die even bij aankomst dan kan je daar rekening mee houden tijdens je bezoek.

Nadat we dit ritje hadden gedaan ging we naar een superleuke Lego 4D film waar we nog nat werden ook haha! Om de dag af te sluiten gingen we weer naar het Lego Friends gedeelte om onze huizen verder te bouwen.

Wat ze bij Legoland heel slim hebben gedaan is de Legoshop waar we aan het einde doorheen moesten. Uiteraard konden we de winkel niet met lege handen verlaten 😉

Verder hebben ze in Legoland een cafetaria gedeelte waar je lekkere lunch en hapjes en drankjes kan halen. Ook kon je nog een workshop volgen waar je leuke Lego tips en tricks kan krijgen, maar die hebben we overgeslagen. Dat is misschien leuk voor als onze jongste wat ouder is.

Wij vinden deze mooie ervaring bij Legoland zeker voor herhaling vatbaar! Ik ben heel erg benieuwd of jullie hier al een keer geweest zijn en wat jullie er van vonden. Je kan het in een reactie onder de blog laten weten. Let er wel op dat het even kan duren voordat je reactie verschijnt. Dit komt omdat ik het eerst moet goedkeuren voordat het verschijnt.

Heel veel liefs
Cibilla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *