De drie leukste bordspellen van dit moment


Kids / Sunday, December 11th, 2022

Mijn kinderen zijn gek op bordspellen. En gelijk hebben ze! Niks is leuker dan met elkaar tijd door te brengen en een spannend of leuk bordspel te gaan spelen. Dat bracht me op een idee voor deze blogpost! Ik wil graag met jullie delen wat wij de leukste bordspellen vinden van dit moment.

Hoe heerlijk is het om knus binnen te zitten met wat gezellige snacks, een muziekje op de achtergrond, kaarsjes gezellig aan en in goed gezelschap een spel te spelen! Oh ja, en vergeet vooral de tikkende regendruppels op de ramen niet. Dat laatste maakt het ultieme knusse gevoel echt compleet!

De spellen die ik ga delen hebben we allemaal uitgebreid getest en zijn door de keuringsdienst gekomen 😉

ValliBalli

Bij het spel ValliBalli is het de bedoeling dat je de witte ballen met een stokje op de gekleurde ballen neerlegt. Degene die geen ballen meer over heeft is de winnaar! Je hebt twee niveau’s in dit spel. Moeilijk, en voor de jongere kinderen wat makkelijker. Wij gingen voor de makkelijke variant, want we speelden met jonge kinderen. We hebben dubbel gelegen van de zenuwen, want niemand wilt dat de witte balletjes vallen. Uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn en dat werd onze oudste dochter. Het spel is te spelen met vier spelers en is vanaf vijf jaar, maar onze jongste van drie deed ook verrassend goed mee 😉

Tekenneus

Dit spel hebben mijn oudste dochter en ik samen met oma gespeeld. Man, wat hebben we gelachen! Vanaf het moment dat je de bril met de stift op je neus zet, begint de meligheid al! Met de tekenneus is het de bedoeling dat je een kaartje trekt en dan alle tekeningen maakt die op het kaartje staan. Je tekent ze op een doorzichtig tekenbord, zodat de spelers goed kunnen zien wat je tekent. Per geraden tekening krijgt de speler en ook de tekenaar een punt. En ik kan je vertellen, sommige tekeningen zijn echt een uitdaging om te maken haha! Het spel is te spelen vanaf zeven jaar, maar is ook fantastisch om een keer te spelen met vrienden tijdens een avondje wijnen!

Yeti in mijn Spaghetti

Bij Yeti in mijn Spaghetti moet je om de beurt een spaghettisliert uit het bord halen. Maar pas op! De yeti mag niet in het bord vallen, want dan is het spel over en heeft de vorige speler gewonnen. Mijn meiden wilden dit spel meerdere keren achter elkaar spelen, zo leuk vonden ze hem! Het is een spel dat niet zo lang duurt wat perfect is voor jongere kinderen, want die hebben nog niet zo’n lange spanningsboog. Ook vind ik het spel heel fijn geprijsd.Alle drie de spellen zijn bij Bol.com te bestellen. Ik ben heel erg benieuwd of jullie ook regelmatig spellen spelen en welke spellen jullie ons aanraden om ook uit te proberen.

Heel veel liefs
Cibilla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *