Leuke Disneyland tips en must sees!

Vorige week zijn een vriendin en ik samen met onze twee dochtertjes met de trein naar Disneyland gegaan. Ja, dat lees je goed: met de trein! Heerlijk op avontuur! Heb je geen zin in een vermoeiende autoreis? Dan zou ik zeker een reis met de rechtstreekse verbinding aanbevelen! Dit gaat echter pas vanaf volgend jaar, want dan rijdt de Thalys rechtstreeks naar Disneyland. Super relaxed, toch?! Helaas was de reis nu wat minder relaxed, omdat we twee keer moesten overstappen. Het maakte het overigens niet minder leuk!

We kwamen rond 12:00 uur aan bij ons hotel. Het hotel bevond zich op het terrein van Disney. Het maakte alles wel een stuk gemakkelijker, omdat alles op loopafstand te bereiken was. Voor de mensen die slecht te been of gewoon lui zijn, is er ook nog een shuttlebus die naar het park rijdt. Anyway, aangekomen bij ons hotel konden we gelukkig gelijk onze kamer in! De medewerkster was zo vriendelijk om ons gelijk een kamer te geven. En blij dat we waren, want inchecken kon eigenlijk pas vanaf 15:00 uur. Maar dat had geen probleem hoeven te zijn hoor, want stel dat ze nog geen kamer voor je gereed hebben, dan kan je heel gemakkelijk je koffer bij het bagage-gedeelte achterlaten. Zo kan je gelijk vanaf dag één lekker genieten van het Disney Park.

Als je naar het Disney Park loopt, loop je automatisch ook door de Disney Village. Daar vind je alle leuke Disney shops bij elkaar. Wij gingen gelijk naar de shop die tegenover het ‘Rainforrest Café’ zit, de ‘World of Toys’. Voor meisjes is dit wel één van de leukste shops voor hen, omdat je er veel mooie prinsessenjurken hebt hangen, geordend op thema. Handig shoppen zo! Chloë had een mooie Rapunzel jurk uitgekozen. We spraken af om na sluiting van het park weer terug te komen, zodat we niet al het speelgoed mee hoeven te sjouwen door het park. Chloë wilde namelijk nog een mooie pop uitzoeken. Buiten aangekomen rende ze gelijk naar de krokodil die voor het ‘Rainforest Café’ staat. Dit keer hebben we daar niet gegeten, maar het is echt een aanrader om daar een hapje te gaan doen! Binnen is het namelijk aangekleed met allerlei verschillende jungle-achtige decoraties: levensechte apen, olifanten (die geluiden maken) en leeuwen. Tijdens het eten kan het lijken alsof het licht af en toe uit gaat, maar dat komt omdat er een heuse onweersbui langs komt met licht en donder. Een hele belevenis voor jong en oud! Echt een aanrader om daar te gaan eten als je er bent.

Eén van de eerste dingen die je ziet als je bij het park aankomt, is het prachtige Doornroosje kasteel. Als je ooit de weg kwijt raakt, zoek dan naar dit kasteel en je weet gelijk weer waar je bent. Om je weg nog gemakkelijker te kunnen vinden in Disneyland is het handig om de ‘Disneyland’ app te downloaden (met je locatievoorziening op ‘aan’ uiteraard). Op die manier kan je nog preciezer zien waar je staat in het park en hoe je moet lopen om bij een bepaalde attractie te komen. Over attracties gesproken, is er voor elke leeftijdscategorie wel een super leuke attractie te vinden! Het enige grote nadeel zijn de nogal lange rijen die er staan. Daar hebben ze gelukkig aan gedacht! Als je namelijk geen zin hebt om in de rijen te staan, heb je de ‘Fast Pass’ bij veel attracties staan. Met je toegangspasje kan je daar tickets halen waar een tijdstip op staat. Rond die tijd ga je dan terug naar de attractie, zodat je niet zo’n lange wachtrij hebt. Handig!

Om 17:00 uur is er meestal de Disney Parade met leuke muziek en mooie parade wagens. Chloë’s favoriet was de wagen van Mickey Mouse en Toy Story. Het is zo erg genieten als je die kleintjes ziet roepen en zwaaien naar hun favoriete tekenfilmfiguren. Wat zijn de favoriete Disney tekenfilmfiguren van jullie kindjes? Je kan het me hieronder in de comments laten weten.

Na zo’n hele dag attracties bezocht en rondgeslenterd te hebben, hadden we enorme honger gekregen! We hadden een maand voordat we naar Disneyland gingen de reserveringen geplaatst bij de restaurants: ‘Plaza Gardens restaurant’ en ‘Ratatouille’. Het eerst genoemde restaurant bevat een lopend buffet en het tweede restaurant is gebaseerd op tafelbediening. Het eten in beide restaurants is echt bizar lekker! Toen we thuiskwamen, had ik het dagen later nog steeds over het eten dat we daar voorgeschoteld kregen! Chris, onze eetfanaat binnen ons gezin, werd er helemaal gek van! Reserveren bij de restaurants is trouwens erg aan te raden, vooral in het hoogseizoen. Doe dat dan ook ruim vóór je vertrekdatum!

Dan is er nog de meest mooie show die we ooit gezien hebben: ‘Disney Illuminations’. De tijdstippen verschillen van deze show. Het is in ieder geval rond sluitingstijd van het park. Er worden mooie Disney beelden geprojecteerd op het Doornroosje kasteel van welbekende Disney films. Ondertussen wordt er ook prachtig vuurwerk afgestoken. Iedere keer moet ik weer een paar traantjes wegpinken bij de show, omdat het zo’n mooie afsluiter is van een dag vol magie! Je kind de hele dag zien lachen is op zich al gewoon magisch!

Nog een laatste tip die ik wil meegeven: ga niet na sluitingstijd naar de winkels, maar doe dat ervoor! De drukte die je dan tegenkomt is verschrikkelijk! Je kan amper lopen, zo druk is het! En de rijen bij de kassa’s zijn eindeloos lang. Dus vóór sluitingstijd de winkeltjes bezoeken en dan daarna naar de show kijken. Goed onthouden! Wij hadden het namelijk andersom gedaan met twee oververmoeide kinderen en nee, dat was absoluut geen succes!

Voor degene die nog van plan zijn om naar Disney te gaan, hoop ik dat jullie wat aan deze blog hebben. Heb je zelf ook nog wat leuke tips en tricks voor Disneyland? Laat ze hieronder in de comments weten!

Bekijk ook de vlog op mijn YouTube kanaal! Onderaan deze blog zal ik hem zetten.

 

Heel veel liefs Cibilla

 

 

 

 

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *