Wat te doen tegen een verkoudheid?


Tips&Tricks / Friday, January 19th, 2018

Jonge kinderen zijn helaas vaak ziek. Ze gaan o.a. naar school; een bekende bron van bacteriën met al die kleine snotneusjes. Niet alleen de kinderen hebben er last van. Mama en papa kunnen namelijk ‘s nachts hun bed uit om hun zieke kindjes te troosten. Buiten het feit dat we dit uiteraard met alle liefde doen, willen we natuurlijk wel dat onze kindjes weer gauw beter worden. Hierbij wat gouden tips om je kindje (of jezelf) er snel weer bovenop te krijgen!

Ui

Een doorgesneden ui helpt om de luchtwegen goed open te houden. Dit is echt een oplossing die al generaties lang gebruikt wordt. Het is ook één van de beste oplossingen, omdat het onwijs goed werkt! Als je de volgende ochtend de kamer binnen komt, ruikt het wel enorm naar een uiensoepje, dus dat is wel het enige nadeel haha! Gewoon een kwestie van het kamertje goed laten luchten en weg is de nare geur. Het zorgt er in ieder geval wel voor dat je kindje lekker heeft kunnen slapen.

Kamer ventileren

De kamer ventileren. Het is iets anders dan de kamer luchten. Uit onderzoek is gebleken dat als je de kamer een paar uur per dag lucht, dat de oude atmosfeer na een half uur weer terug is. Hoe kan je dan het kamertje goed ventileren? Zorg ervoor dat de ventilatieroosters altijd open staan. Dit zorgt ervoor dat de lucht constant ververst wordt. Ventileer extra tijdens het koken, douchen en slapen. Heb je geen ventilatieroosters in huis? Geen nood! Bij de bouwmarkt zijn mechanische ventilatoren te koop.

Luuf onder de voeten smeren

Luuf onder de voetjes smeren en pyjama aan laten doen waarbij de voetjes bedekt zijn zodat ze niet bij de voetjes kunnen komen. Het klinkt heel gek maar het helpt echt! Het is een tip die ik via een vriendin kreeg. Bij mezelf doe ik altijd Vicks onder mijn voeten met sokken aan en dat werkt ook. Let wel op dat Luuf pas vanaf zes maanden te gebruiken is. Je kan natuurlijk ook gewoon voor de gebruikelijke en vertrouwde manier gaan en het op het ruggetje of borstje smeren. Werkt ook prima!

Textiel dagelijks verschonen

Misschien een beetje over the top, maar als je snel van de bacteriën af wilt, dan kan je het beste het beddengoed en de pyjama dagelijks verschonen. Kleintjes gaan met hun mouwen vaak in het gezicht wrijven of in de dekens. Chloë is een buikslaper dus ik doe dan ook haar matrashoes dagelijks verschonen. Weg met die verkoudheid!

Luchtbevochtiger

Een luchtbevochtiger tegen de verkoudheid. Ik wist niet dat dit ook een goed middel tegen verkoudheid was. Een luchtbevochtiger (de naam zegt het al) zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid van een kamer omhoog gaat. Uit onderzoek blijkt dat slechts twintig procent van een virus het een uur overleefd in een vochtig klimaat. En na 24 uur is het virus dood. Reden genoeg toch om zo’n ding aan te schaffen? Wij hebben er in ieder geval één aangeschaft en krijgen hem toevallig vandaag binnen. Ben benieuwd!

Ik hoop dat jullie genoeg hebben aan deze tips. Deze tips zijn trouwens niet alleen voor kinderen, maar ook heel erg handig voor de ouders die vaak na de verkoudheid van hun kinderen ook aan de beurt zijn.

Wat doen jullie als jullie kleine ziek is?

Heel veel liefs Cibilla 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *