Tip: Het Nijntje museum


Tips&Tricks / Thursday, February 15th, 2018

Voor alle mama’s met peuters is het Nijntje museum echt een aanrader! Het is nou de tweede keer dat we er geweest zijn en Chloë vond het weer net zo leuk als de vorige keer. Ook deze keer gingen we met de trein. Na de trein neem je de bus en die stopt vlak voor de deur bij het Nijntje museum. Ideaal, toch? Goed te doen dus! Met de trein en bus gaan is bovendien ook een hele belevenis voor zo’n kleintje en dat maakt de dag nog completer en leuker voor ze. Ik ging met een vriendin die een dochtertje heeft van Chloë’s leeftijd. Bij aankomst waren ze zo enthousiast dat ze gelijk naar binnen wilden. We plaatsten de kinderwagens in een speciaal gereserveerde ruimte daarvoor. Ze hebben overal aan gedacht om je bezoek met baby’s en peuters zo makkelijk mogelijk te maken. Zo zijn de toiletten en wastafels aangepast op het formaat van de kinderen en hebben ze ruimtes waar je kan verschonen en ruimtes waar je rustig borstvoeding kan geven.

In de eerste ruimte waar je naar toe kan hebben ze het huis van de familie Pluis nagemaakt, inclusief de tuin en tuinhuisje. Kinderen kunnen hier alleen al uren zoet zijn. Bovenin vind je een slaapkamer en badkamer en beneden kunnen ze koken en de tafel dekken. Als ze dan een stukje verder lopen naar het tuinhuisje kunnen ze het gras maaien (niet echt natuurlijk) en bloemetjes planten. Het enige jammere was dat de ouders geen plek hadden om even lekker te zitten. Kinderen kunnen dan wel lekker hun gang gaan, vooral als ze met een vriendje of vriendinnetje zijn, maar de ouders moeten daar maar aan de zijkant staan wachten. Misschien dat er geen ruimte was om de ouders even lekker te kunnen laten zitten of misschien dat er een andere bedoeling achter zit. Dat kan natuurlijk! Maar na zo’n wereldreis was ik eigenlijk wel toe aan een zit plek en een lekker kopje thee.

In de volgende ruimtes kan je doktertje spelen, leuke spelletjes doen en het verkeer naspelen (wat trouwens echt een hele grote en leuke ruimte is). Een treintje kunnen ze verplaatsen en de slagbomen dichtdoen, ze kunnen in de bus zitten die echt kan rijden en ze kunnen rondfietsen op driewielers. Dan kom je in de ruimte aan waar je “gezellig” kan gaan picknicken. Sorry, maar deze ruimte hadden ze echt wat meer aandacht kunnen geven. Het is er koud en allesbehalve gezellig. Maar goed, het zorgt er ook wel weer voor dat we gauw weer verder gaan, omdat we hier niet te lang willen zitten.

De volgende ruimte waar je dan in komt is een dierentuin waar ze door een tunnel kunnen kruipen om zelf in een kooi terecht te komen en waar ze visjes met magneten op de muur kunnen plakken. De kinderen begonnen ondertussen moe te worden (wij trouwens ook), dus we gingen maar gauw verder naar de laatste ruimte waar ze een Nijntje kleurplaat konden inkleuren en mochten meenemen naar huis. Lopend richting de uitgang komen we weer langs het eerste gedeelte waar de kinderen toch nog even in het Nijntje huis wilden spelen. Wij stonden er ondertussen te klappertanden, want doordat het een oud pand is, is het moeilijk om het daar warm te maken. Een warme trui is dus echt een aanrader als je in de winter gaat. Voor de kinderen maakt dat allemaal niet uit, want die zijn toch volop in beweging. Buiten aangekomen ging onze reis weer beginnen. Eerst de bus, daarna de trein en dan weer de bus. Ik had gelukkig genoeg te eten meegenomen om Chloë bezig te houden waardoor het een rustige reis naar huis werd na een drukke maar super leuke dag!

Zijn jullie al een keertje in het Nijntje museum geweest? Zo ja, wat was jullie ervaring? En weten jullie toevallig nog andere leuke museums voor peuters? Ik zou namelijk graag nog wat vaker museums willen bezoeken met Chloë, maar ik denk dat ze daar nog iets te jong voor is.

Heel veel liefs Cibilla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *