Kinderen zijn vaak moeilijke eters. Tenminste, die van mij zijn dat. Zodra ik ze groente voorschotel, beginnen ze hun neusjes al op te trekken. Ik ben wel iemand die ze elke keer groente blijf voorschotelen, net zo lang tot ze het een keer gaan eten. Voor de keren dat ik geen zin heb in lange gezichten maak ik dit recept: Gnocchi met broccolipesto. Bij dit recept hebben ze niet eens door dat ze hun groente binnen krijgen! De gnocchi vinden ze ook heel lekker. De structuur is een beetje een kruising tussen een aardappel en pasta. Ik weet zeker dat jullie kids het ook lekker gaan vinden!
De ingrediënten die nodig zijn bij dit recept:
Voor 5 personen
- 800 gram gnocchi
- 300 gram kipfilet
- 2 broccoli
- Bakje cherry tomaten
- 3 tenen knoflook
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 60 gram pijnboompitten
Dit is hoe je het maak:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze met wat peper en zout gaar
- Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Snijd de broccoli in roosjes, kook ze in water en giet na 5 minuten koken de roosjes af
- Pel de knoflook, rasp de Parmezaanse kaas, snijd de cherry tomaatjes door midden
- Doe de broccoli, 2/3 Parmezaanse kaas, pijnboompitten en knoflook in een blender, of zoals ik het doe: mix het met een staafmixer. Vermaal het in ieder geval tot een pesto
- Doe de gnocchi in een ovenschaal en meng hier de pesto, kipfiletblokjes en de cherrytomaatjes doorheen. Strooi tenslotte de overgebleven Parmezaanse kaas erover.
- Na 8 minuten kan je het gerecht uit de oven halen
Bon apetit!
Hier smullen ze er hun vingers bij op! Ik ben reuze benieuwd hoe jullie kids dit recept gaan vinden!
Liefs Cibilla
Heerlijk recept
Dankjewel ga hem zeker vaker maken