6 leuke uitstapjes die je tijdens de lockdown kan doen


Travel / Sunday, December 26th, 2021

We zitten sinds kort in lockdown nummer vijf en leren ondertussen dat er meer te beleven valt dan pretparken en museums bezoeken. Nederland heeft zowaar hele mooie natuurgebieden te bieden 😉 Ik ben hier pas echt waardering voor gaan hebben sinds de eerste lockdowns. Soms kozen we random een gebied uit waar we naartoe reden op zoek naar een mooi natuurgebied. Graag wil ik met jullie de plekken delen die we afgelopen jaren ontdekt hebben:

 1. Loonse en Drunense duinen
  Zodra je op deze plek komt heb je het gevoel dat je in een ander land bent beland. Deze prachtige plek is verscholen tussen de bossen. Zodra je uit de bossen loopt kom je op een plek met duinen zover je kan kijken. Als het koude winterzonnetje tevoorschijn komt kan je hier ook nog eens prachtige plaatjes schieten. Dus trek je goede wandelschoenen aan en maak een lange wandeling in deze ‘duinen zonder zee’ zoals Caia ze noemt 😉 2. Strandje Stellendam
  Dit strand ontdekten we toen we een keer random een strand hadden uitgekozen op de kaart. Om op dit strand te komen moet je eerst via een dijk naar beneden klimmen. Dit zorgt ervoor dat het voor sommigen wat minder toegankelijk is of er minder toegankelijk uitziet en je hier heerlijk rustig kan wandelen. Wij gaan meestal aan het einde van de dag naar dit strand omdat de zon hier onwijs mooi ondergaat achter de duinen. Dit strand heeft ook een hele wandelroute door de duinen, wij hebben deze route nog niet genomen maar dat gaan we zeker een keer doen! 3. Bunkerroute de Punt
  Zoek je een uitje met wat meer bezienswaardigheden dan is dit de plek voor jou. Het is een plek met heel veel geschiedenis. Het is een route langs de vele bunkers die deze plek heeft. Bij elke bunker kan je lezen waar hij voor de diende. Wij zijn hier met de kinderen geweest en hebben ze gelijk een stuk geschiedenis kunnen bijbrengen. Ook kan je bij sommigen bunkers er doorheen lopen, waardoor het allemaal nog meer gaat leven. Niet dat je dat perse wilt bij de plek… Maar het is zeker een hele ervaring! 4. Kaapse bossen
  In dit bos richting Utrecht kan je heerlijk lange wandelingen maken. Op de website van natuurmonumenten.nl kan je een aantal wandelroutes vinden die je kan nemen. De geur van dit bos, de vogels die je hier hoort en de torenhoge bomen zorgen ervoor dat je je helemaal 1 gaat voelen met de natuur. Ook staat in dit bos een hele hoge uitkijktoren die je kan beklimmen. Wat een leuke tip is om te doen met kinderen. Het uitzicht bovenaan is adembenemend. 5. Kinderdijk
  Dit is normaal gesproken een mega drukke en toeristische plek, maar nu er maar weinig toeristen Nederland inkomen is het de perfecte timing om naar deze plek te gaan. De molens die achter elkaar te zien zijn maakt het een leuk stuk om te wandelen waar veel te zien is. Aan het begin van de kinderdijk route staat altijd een meneer poffertjes te bakken, wat de ultieme Hollandse ervaring helemaal compleet maakt. De route is volledig geasfalteerd dus een kleine tip die ik je wil meegeven is: Neem stepjes mee voor de iets oudere kinderen, voorkomt halverwege een hoop geklaag haha!
  6. Fort Sabina
  Dit fort stamt uit begin 19de eeuw en ademt dus veel geschiedenis. Door dit fort kan je vaak een speurtocht doen die er zo nu en dan georganiseerd wordt. Op deze manier kom je door heel het fort. Het is ook een hele leuke plek om buiten een drankje af te halen en dan rond een kampvuur op te drinken. Voordat je hier heen gaat is het wel even verstandig om de openingstijden op hun website te checken want die variëren vaak.


Ik hoop dat jullie wat aan deze leuke tips hebben en ook net zo kunnen genieten van deze prachtige plekken als dat wij gedaan hebben.

Liefs Cibilla

2 Replies to “6 leuke uitstapjes die je tijdens de lockdown kan doen”

 1. Leuke tips Cibilla!! Kinderdijk is idd goed om vooral nu te bezoeken! We gaan altijd als er familie uit Indonesië komen, maar nu er toch voorlopig niemand komt, kunnen we net zo goed zelf gaan 😄

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *