Hoe wij onze boodschappen doen


Mama / Wednesday, January 5th, 2022

In ons gezin houden wij van lekker eten. Wij hebben voor onze wekelijkse boodschappen daardoor ook wel een flink budget opgezet, althans vind ik zelf dan. In dat budget zitten ook de luiers en verzorgingsartikelen bij inbegrepen. Per week besteden wij hier gemiddeld 170 euro aan.

Mijn boodschappen bestel ik standaard bij de Albert Heijn. Daar heb ik ook een bezorgbundel bijgenomen. Per kwartaal, halfjaar of jaar betaal je dan een vast bedrag en hoef je niet per keer de bezorgkosten te betalen.

Elke week maak ik een weekmenu. Op basis daarvan bestel ik de boodschappen die we voor die week nodig hebben. Vaak hou ik de bonusaanbiedingen goed in de gaten en zorg ik ervoor dat ik de producten in de aanbieding in ons weekmenu verwerk. Ons weekmenu voor deze week ziet er bijvoorbeeld zo uit:

  • maandag: leftovers van het weekend
  • dinsdag: aardappelen met bloemkool en slavinken
  • woensdag: pasta met broccoli
  • donderdag: gele rijst met bonen en gehakt
  • vrijdag: patat
  • zaterdag: taco’s met gehakt en groente
  • zondag: pannenkoeken (eten wij altijd met een laatste vakantiedag)

Doordat ik voor de week een weekmenu maak, hoef ik maar 1x per week boodschappen te bestellen. Dit zorgt er ook gelijk voor dat ik niet in de verleiding kom een hoop boodschappen mee te nemen die ik eigenlijk niet nodig heb. Ik merk als ik namelijk fysiek in de winkel ben en vaker dan 1x per week boodschappen haal, dat ik dan over het wekelijkse budget heen ga.

Ik bestel meestal rond de 150 euro aan boodschappen. De overige 20 euro besteed ik dan aan producten op de markt. Aan het begin van dit artikel liet ik al doorschemeren dat ik mijn boodschappenbudget ook gebruik om luiers en andere verzorgingsartikelen te halen. Ik koop deze artikelen alleen maar met 1+1 gratis aanbiedingen en dat scheelt heel erg in de kosten!

Een paar jaar geleden ging ik nog elke supermarkt af en nam ik overal de aanbiedingen mee. Ik merkte dat dit niet alleen heel veel tijd kost, maar ook dat het aan het einde van de streep niet zo heel veel uitmaakte.

Hoe doen jullie je boodschappen? Meerdere keren per week, of is 1x per week ook genoeg? Even een kleine sidenote: zodra je een comment plaats kan het zijn dat het wat langer duurt voordat hij hieronder verschijnt. Ik moet hem namelijk eerst goedkeuren. Dit om spam tegen te gaan 🙂

Liefs Cibilla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *