De leukste films voor kinderen op Netflix


Tips&Tricks / Wednesday, January 12th, 2022

Elke vrijdagavond hebben wij hier thuis een filmavond. De laatste tijd zit ik vaker in de uithoeken te bladeren en kom ik er steeds meer achter dat Netflix qua films ook wat verborgen pareltjes heeft. En wij maar denken dat we ondertussen alles al gezien hadden 😉 Denk jij ook alle films al gezien te hebben met de kids? Hier komen de films die wij recent ontdekt hebben:

1. Wonder park

Dit verhaal gaat over een meisje en haar moeder die samen een fantasiepretpark maken in de slaapkamer van het meisje. Later komt ze erachter dat het niet alleen een fantasie was, maar dat ze het park daadwerkelijk gecreëerd heeft. Het park komt in gevaar en samen met de karakters van het pretpark zoeken ze een oplossing om het park te redden.

Het is een ontzettend leuke en fantasierijke film. Na het zien van deze film wilde Caia ook met mij een pretpark in haar kamer maken haha!2. Spike en de magische steen

Deze film hebben we in de bioscoop gezien. De meiden waren er toendertijd super-enthousiast over. Ze waren heel erg blij toen hij een tijdje geleden op Netflix verscheen. Het verhaal gaat over een egel en een eekhoorn die samen op zoek gaan naar de magische steen die voor water kan zorgen. Die hebben ze nodig, omdat er extreme droogte is op de plek waar ze vandaan komen. Zoekend naar de steen beleven ze de leukste avonturen en ontwikkelen ze een hechte vriendschap.3. Free Willy

Wat een jeugdsentiment is deze film! Ik denk dat iedereen het verhaal van Free Willy wel kent. Willy de Orka wordt gevangengenomen en ontwikkelt in de loop van de film een hechte vriendschap met de hoofdpersonage Jesse. Jesse krijgt medelijden met het dier in gevangenschap en smeedt een plannetje om hem vrij te krijgen. Dit gaat uiteraard niet zonder slag of stoot. Heerlijke film om samen op een luie avond te bekijken.4. Sahara

Als je kids net zo gek zijn op slangen als die van mij is dit zeker een leuke aanrader om te kijken! De vriendin van een cobra genaamd Ajar wordt meegenomen door een slangenbezweerder. Hij gaat op een reddingsmissie en beleeft onderweg avonturen met zijn beste vriend Pitt de schorpioen.5. De Smurfen en het verloren dorp

Dit is een film die ik al 100 keer hier voorbij heb zien komen, dus die mag zeker niet ontbreken op het lijstje. Deze film draait vooral om Smurfin, Brilsmurf, Potige en Klungel. Ze gaan diep het verboden bos in en komen erachter dat ze niet de enige smurfen zijn. Ik kijk altijd heel graag met deze film mee. Hij is heel leuk geanimeerd en de muziek die ze in de film gebruikt hebben is ook ontzettend leuk! Zo komt ook Eiffel met het lied ‘Blue’ er in voor. Nostalgie ten top!6. LOL the movie

Voor elk kind dat van LOL houdt is dit natuurlijk een fantastische film. Hier kunnen ze uren spelen met de LOL poppen, dus deze film is bij onze meiden een groot succes. De film gaat over een meisje Ava dat door een magische bril in haar poppenhuis wordt getrokken. Samen met de poppen waar ze normaal gesproken mee speelt, leert ze alles over het maken van een film en wat daar allemaal bij komt kijken. Het leuke is dat de filmsterren uit de film in de speelgoedwinkels verkrijgbaar zijn waardoor ze het avontuur thuis helemaal kunnen naspelen.7. Ballerina

Door deze film wilt Caia op ballet. Snap ik wel. Zelfs ik begon te denken dat ik op ballet wil haha! Het verhaal draait om een meisje Felicie dat opgroeit als een wees in een weeshuis. Samen met haar beste vriend ontsnapt ze uit het weeshuis en vluchten ze naar de hoofdstad van Frankrijk: Parijs. Ze probeert daar haar droom als ballerina waar te maken. Uiteraard komt ze onderweg de gebruikelijke tegenslagen tegen, maar het einde is verrassend leuk 😉8. Peter Pan

Peter Pan is mijn all time favorite. Uiteraard probeer ik dit dan ook op de kids over te brengen 😉 Er zijn al veel verschillende versies van Peter Pan gemaakt. Natuurlijk blijft het origineel het leukst, maar deze film stond ook altijd hoog bovenaan mijn Peter Pan lijstje. Misschien kwam het ook wel omdat ik vroeger een crush had op de hoofdrolspeler haha! Iedereen kent het verhaal van Peter Pan wel, dus daar hoef ik hier verder vrij weinig over te vertellen. Het is een hele leuke versie en een dikke tip!
Heel veel kijkplezier en laat het me vooral weten als jullie nog leuke kijktips hebben!

Liefs Cibilla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *