Op autoreis met kinderen


Tips&Tricks / Wednesday, January 26th, 2022

Over een paar weekjes vertrekken wij voor een paar dagen naar Disneyland. Het is alweer een tijd geleden dat we een lange autoreis hebben gemaakt met de kids. De laatste keer was het toen Caia nog een baby was. Ik kan je vertellen dat dat een hele pittige autoreis was! Ze was toendertijd nog maar tien maanden oud en belandde in één van haar vele sprongetjes. Wat een perfecte timing was dit! Ze wilde niet drinken en het eten uit de kant-en-klare potjes stonden haar ook niet aan. Begrijp ik overigens helemaal, want hoe smerig zijn die potjes als je altijd vers eten gewend bent! Daar had ik niet zo goed over nagedacht, maar van je fouten leer je! Vergeleken met toen, hebben we nu wel het voordeel dat Ciana een stuk ouder is en niet meer alles voorgemalen hoeft te hebben. Dus mijn tip voor jullie: wil je je kleintje uit een kant-en-klaar potje voeren, laat ze ruim van te voren wennen aan de smaak, zodat je niet voor dezelfde verrassing komt te staan als wij.

Voor de iets oudere kinderen – de peuters, kleuters en alles wat daarna komt – is een autoreis iets makkelijker vind ik. Ze kunnen zichzelf goed vermaken en kunnen meestal ook wat langer zitten. We vertrekken vroeg in de ochtend in de hoop dat er nog wat geslapen wordt in de auto. In de praktijk moeten we dat nog even bezien hoe dat uit zal gaan pakken. Ik heb zo’n vermoeden dat ze hun ogen niet meer dicht gaan doen, maar als ze dat wel doen is het natuurlijk mooi meegenomen. Sowieso hebben onze meiden altijd een momentje nodig om op te starten, dus dan zal het vast wel even lekker rustig zijn achterin.

Hoe bereid je je nou voor op zo’n lange rit? Een hele leuke en fijne tip die veel moeders misschien al kennen is om kleine cadeautjes te halen en die in de auto te geven. Ik ben nu al een aantal weken overal wat kleine cadeautjes aan het halen. Voor drie kinderen wordt het een aardige lading aan cadeautjes die mee moeten, dus ik probeer vooral geen grote dingen te halen. Wat ik nu bijvoorbeeld al gehaald heb is: een boekje van Topmodel, raamstickers, losse stickers, Pokémon kaarten, Elsa Barbie en een kleine dino. Dan ga ik nog wat potloden en wat kleine spelletjes erbij halen.
Wat ook een goede tip is: Neem eten mee. Heel veel eten! Omdat ik ze niet helemaal vol wil stoppen met ongezonde snoep en koek, ga ik veel fruit en groente halen voor de reis en dan alles zo klein mogelijk snijden zodat ze er lekker lang mee bezig zijn. Wat ook handige tussendoortjes zijn: krentjes, mais knabbels, fruit reepjes en gedroogd fruit. En oh ja! Een beeldscherm! Dat is ook een tip die ik wil meegeven. Neem een tablet mee op reis die je volzet met leuke films. Disney+ en Netflix hebben allebei de functie om films te downloaden zodat je ze ook offline kan bekijken. Wij gaan voor deze trip uiteraard voor de Disneyfilms!

We gaan proberen de vijfurige reis met maar één tussenstop te maken. En dan leg ik vooral de nadruk op ‘proberen’. Met kinderen moet je zo relax mogelijk de autoreis maken. Merk je dus dat de kids meer tussenstops nodig hebben om buiten even uit te razen, moet je dit vooral doen! Dan maar wat later op de bestemming aan komen 😉 Je kan dit natuurlijk ook incalculeren met de vertrektijd. Als je dan eerder aankomt op de bestemming is het mooi meegenomen!

Voor ons gaat dit reisje een goede test zijn! Van de zomer gaan we namelijk een autoreis maken met het dubbele van de reistijd die we nu maken. Het lijkt me dan handig om ‘s nachts te vertrekken zodat ze een groot deel van de rit kunnen slapen.

Hopelijk hebben jullie wat aan de tips! Laat het me vooral weten in de comments hieronder.

Liefs Cibilla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *