Wat kan je allemaal met de Wobbel


Tips&Tricks / Wednesday, February 9th, 2022

Een tijd geleden toen ik de Wobbel voor onze kinderen aanschafte, werd ik heel hard uitgelachen door mijn man dat ik meer dan 100 euro besteedde aan ‘een stuk hout’ (zijn woorden). Inmiddels is de Wobbel niet meer weg te denken uit ons interieur en wordt hij voor van alles gebruikt. Maar waar kan je hem eigenlijk allemaal voor gebruiken? Lees gauw verder!

 1. Als glijbaan
  Om de Wobbel als glijbaan te kunnen gebruiken kan je het beste de variant zonder vilt hebben. De variant met vilt glijdt een beetje stroef. Wij hebben toevallig een variant met en eentje zonder vilt, dus voor het glijden gebruiken ze zonder vilt. De Wobbel zet je voor de helft op de bank en dan hebben ze een leuke glijbaan om vanaf te glijden. Lang speelplezier is gegarandeerd! 😉 2. Als leesplekje
  Door de vorm van de bolling is het een heerlijk plekje om in te liggen met een boekje. In diverse webshops verkopen ze hele leuke kussens die speciaal door Wobbel zijn ontworpen om het liggen nog comfortabeler te maken. Helaas hebben we de kussens nog niet aan onze Wobbel collectie kunnen toevoegen, dus ik heb er nog geen voorbeeldfoto van met de meiden en dus ook nog niet kunnen testen, maar die gaat zeker binnenkort komen en dan zal ik deze blog updaten om onze ervaring hiermee te delen. 3. Als balansbord
  Deze mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken, want van origine is de Wobbel een balansbord bedoeld om het evenwicht te trainen en lichamelijke oefeningen mee te doen. Zelf staan Chris en ik er ook regelmatig op. Het is heerlijk om tussendoor even erop te balanceren. De Wobbel kan tot 200 kilo aan, dus we zouden er zelfs samen op kunnen staan. 4. Als opstapje
  Hij is ideaal om als opstapje te gebruiken. Vaak is het net dat kleine aantal centimeters die kinderen nodig hebben om ergens bij te kunnen. Met de Wobbel hebben ze geen enorme klim van een krukje nodig, maar lopen ze er gewoon makkelijk overheen naar het hoogste punt. Hier staat hij standaard onderaan het terrarium, zodat onze jongste makkelijk naar de gekko kan kijken wanneer ze wilt. 5. Als elk denkbaar speelgoed
  Laat het aan de kinderen over om er iets leuks mee te verzinnen en ze verzinnen het. Hier wordt hij als knikkerbaan gebruikt, als tafel voor restaurantje, als podium, als deur voor hun hut, als wip wap en er gaat regelmatig een autobaan overheen en onderdoor.


Zo zie je dat er eindeloos veel mogelijkheden zijn met de Wobbel. Wij hebben de Wobbel nu drie jaar in ons bezit en hij wordt bijna dagelijks gebruikt door onze kinderen. Dus mocht je voor deze blog twijfels hebben om het aan te schaffen, dan heb ik je misschien nu wel over die lijn getrokken 😉 Let er alleen wel op dat de Wobbel vanaf drie jaar pas te gebruiken is en zelfs na die leeftijd het verstandig is om een oogje in het zeil te houden. Er zijn hier al aardig wat vingers en tenen geplet dankzij de Wobbel haha

Liefs Cibilla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *