Het leukste speelgoed voor kinderen vanaf 3 jaar


Kids / Wednesday, May 11th, 2022

Met 3 kinderen en heel wat speelgoed verder kan ik mezelf ondertussen wel een ervaringsdeskundige noemen op dit gebied. Waar ik eerst voor onze oudste dochter vooral plastic, felle kleuren en voor speelgoed met geluid ging, ben ik erachter gekomen dat dit zoveel van hun fantasie weghaalt. Nu ben ik voor onze jongste dochter vooral gaan kijken naar wat duurzamer speelgoed en speelgoed waar ze zelf een verhaal bij moet verzinnen in plaats van dat alles al een beetje voorgekauwd is.

Onze collectie met duurzaam- en houten speelgoed begint dus langzaamaan uit te breiden, met de nadruk op langzaam, omdat er vaak een aardig prijskaartje aan hangt. Als je echter ziet hoeveel plezier ze eruit halen en welke mooie verhalen ze ermee verzinnen is dat het dubbel en dwars waard. Vaak kan je de gekochte producten ook weer verkopen op Marktplaats zonder dat je er heel veel verlies op maakt. Dit speelgoed behoudt namelijk hun waarde. In ieder geval, hieronder vindt je onze top 5 aan duurzame speelgoed!

1. Houten regenboog en halfronde schijven van Grimm’s

De houten regenboog en halfronde schijven zijn heel leuk om samen te gebruiken. Als je op Pinterest zoekt naar de ‘Grimm’s houten regenboog’ zie je de leukste en mooiste creaties die je ermee kan maken. In combinatie met de halfronde schijven kan je er zelfs een leuke knikkerbaan van creëren. Ik heb 3 dochters in verschillende leeftijdsgroepen en ze spelen er echt alle 3 mee. Het leuke daarvan is dat ze allemaal hun eigen creaties maken wat bij hun leeftijdsgroep past. Zo veelzijdig is dit speelgoed dus! Deze regenboog heeft niet een bepaalde leeftijdgrens zoals speelgoed vaak in bepaalde speelgoedwinkels dat wel heeft.

2. Grapat

De houten-boompjes-set van Grapat is het eerste duurzame speelgoed wat ik kocht voor de meiden. Ze gebruiken de boompjes vooral in hun bak met magisch zand. Een bak met magisch zand is trouwens ook gelijk een leuke speelgoedtip die ik mee wil geven 😉 Toen ik zag hoe leuk ze speelden met de houten boompjes, was ik om: mijn liefde voor houten speelgoed was begonnen! Het merk Grapat heeft heel veel verschillende mandala’s waar je net als de regenboog van Grimm’s op Pinterest onwijs veel ideeën over kan vinden. Mijn kinderen gebruiken het vooral om een bos te maken voor de kabouters (ook van Grimm’s), of om de regenbogenstapel mooi mee te versieren of hun speelbak met magisch zand mee te vergroenen.

3. Houten speeldieren

Buiten het feit dat deze dieren er prachtig uitzien en absoluut niet misstaan in een interieur zijn ze uiteraard ook nog eens heel leuk om mee te spelen. Vaak gebruiken mijn kinderen ze in combinatie met de Maileg muizen, die trouwens ook in deze top vijf staan. Ze worden gebruikt in het muizenhuis om de muizen schrik aan te jagen, om de muizen erop te laten rijden of alsof de muizen naar de dierentuin gaan. Heel veelzijdig speelgoed dus weer! Ik koop vaak houten speeldieren van verschillende merken. Degene die je hier als voorbeeld ziet liggen zijn van Holtztiger en Bumbu.

4. Autobaan van Waytoplay

De autobaan van Waytoplay is er eentje die je op verschillende soorten ondergrond kan gebruiken. Dat maakt deze autobaan zo leuk! Je kan hem buiten gebruiken, in een (zwem)bad en natuurlijk gewoon binnen. Ook is hij wederom goed te gebruiken met het speelgoed dat in deze top vijf naar voren komt. Het enige lastige met deze baan vind ik dat het voor de kleine handjes wat minder makkelijk in elkaar te zetten is. Maar als dat het enige is … 😉

5. Muizen van Maileg

Dit is stiekem speelgoed wat ik ook een beetje voor mezelf spaar. De muizen en vooral ook de accessoires van Maileg zijn zo ontzettend leuk! In de speelhoek van de kinderen staat een groot muizenhuis die opa gemaakt heeft en er wordt bijna dagelijks mee gespeeld. Soms ga ik op de bank naar de meiden zitten kijken als ze aan het spelen zijn en geniet ik van de verhalen die ze verzinnen. Heerlijk! Maileg is niet het goedkoopste speelgoed, maar door elke maand wat te halen spaar je best snel een leuke muizenhuis inboedel bij elkaar 🙂

Het fijne van het speelgoed wat ik hierboven genoemd heb is dat het allemaal in combinatie met elkaar te gebruiken is. Ook heb ik in deze top vijf speelgoed gekozen waar ze vanaf vrij jong mee kunnen spelen en naarmate ze ouder worden leuk mee blijven spelen. Het enige wat met de leeftijd verandert is hun stijl van spelen, wat onwijs leuk is om te zien.

De winkels waar je dit soort speelgoed kan halen zijn Reiger en de Raaf en Duurzaam spelen. Het zijn ook hele leuke tips om te volgen op Instagram. In hun stories en feedposts delen ze vaak leuke speeltips voor nog meer speel inspiratie. Ook i love speelgoed is een webshop waar je heel veel van dit soort speelgoed kan vinden.

Wat is speelgoed waar jullie kinderen graag mee spelen?

Veel liefs Cibilla

One Reply to “Het leukste speelgoed voor kinderen vanaf 3 jaar”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *